Mælkebøtten - Jernbanevej 16 - 4440 Mørkøv - Tlf. : 59 275 275

Velkommen
Priser
Personale
Koncept
Traditioner
 Månedsplan
Mælkebøtte Post 
Sjov og ballade
Billeder
Læreplaner
Virksomhedsplan
Forældrebestyrelse
Økologi
Forside

 

 Mælkebøtten 

 

                - en økologisk institution

 

 

Da en del af vores Koncept er, at vi er på tur 3 dage om ugen og derfor bruger naturen meget, er det vigtigt at vi også er med til at beskytte den. Derfor har vi valgt at blive en økologisk institution.

 Et landbrug drevet økologisk giver et renere miljø og et renere miljø vil i sidste ende betyde et bedre helbred for os.

I det økologiske landbrug anvendelse ingen pesticider og hormonforstyrrende stoffer, og i forarbejdning af produkterne er det kun lovligt at bruge 38 af de 350 tilsætningsstoffer, der er tilladt i andre fødevare.
Derfor er der langt mindre risiko for at indtage sundhedsskadelige stoffer i økologiske fødevare.
Til sammenligning kan der for eksempel spores rester af pesticider i omkring en tredjedel af alle konventionelle planteproduktioner.
Økologisk mælk og mælkeprodukter er mere næringsrige.
Økologiske malkekøer skal have adgang til græsning minimum 150 dage om året.
Fra græsset optager køerne en lang række fordelagtige stoffer, som kan måles i mælken.
Økologisk frugt og grønt indeholder flere vitaminer, mineraler og kostfiber.
Det skyldes at de økologiske afgrøder har et højere indhold af tørstof og mindre indhold af vand på grund af det lave gødningsniveau. Samtidig er indholdet af så kaldte sekundære stoffer betydeligt højere i økologisk frugt og grønt.
Sekundære stoffer er forsvars-, farve- og aromastoffer, og de udvikles naturligt i den langsomme vækst.